• Deuvy

(half)Schaduwplanten: wie zijn ze en waarom?

Op sociale media zie je vaak planten in prachtige interieurs met enorm veel daglicht dat binnen straalt in de ruimtes. Ideaal om planten in te houden (als het geen direct zonlicht is)!

Pinterest - planterieur

MAAR...hoor ik je al zeggen...

"Mijn huis is geen 'Instagram'-huis en heeft best wel wat donkere hoekjes. :-( Kan ik dan geen planten houden?"

Dé vraag die ik vaak krijg via mijn Facebook-pagina of Instagram account. Zeker bij klassieke rijwoningen of appartementen kan het een uitdaging zijn om overal daglicht binnen te halen.


Ik kan je alvast gerust stellen; er is nog voldoende keuze in het plantenrijk om je interieur te vullen! In wat volgt som ik mijn favoriete 'schaduwplanten' op en leg je uit waarom net deze.


Zamioculcas Zamiifolia (ZZ-plant / Kamerpalm)

Mijn all-time favorite als het gaat om een gemakkelijke plant die weinig eisen stelt. De ZZ-plant vind je in zijn groene variant en in de zwarte variant 'Raven'. Beiden kan je op een schaduwrijke plek plaatsen. Wanneer je hen op een iets donkere plek zet, geef je best minder water uiteraard. Ik geef hen 1x per maand water en dat is voldoende!

Zamioculcas Zamiifolia 'Raven'

Philodendron

Philodendron komen in allerlei vormen, groottes, patronen! Velen van hen gedijen goed in halfschaduw en zijn dus een goed voorbeeld in deze lijst.


Je kan hen gebruiken als hangplant om de hogere plekjes in je interieur te versieren of een mospaal gebruiken en ze laten klimmen.


Ziehier bijvoorbeeld de Florida Ghost, Micans, Aureum en Pedatum. Allemaal verschillende stijlen, je hebt ze maar uit te kiezen!


Calathea

De familie van de Calathea staat bekend als de 'dramaqueen' onder de planten, omdat ze snel hun bladeren laten hangen als ze onvoldoende water krijgen. Luchtvochtigheid kan ook wel eens een uitdaging zijn.


Los daarvan, staan ze het liefst op een schaduwrijke plek, wat hen de ideale kandidaat maakt voor deze lijst! Je hebt verschillende soorten Calathea, deze is bijvoorbeeld de Calathea Orbifolia.


Aglaonema, Alocasia Cuprea en zoveel meer!

Als laatste hieronder verschillende soorten die in ons interieur het zeer goed doen. Elk brengen ze iets apart in je #urbanjungle met mooie en unieke kleuren!


Wil je meer weten over welke planten bij jouw interieur passen? Wij helpen je graag verder op basis van onze jarenlange ervaring met planten! Contacteer ons dus gerust via Pilea.power@gmail.com


Veel van deze planten vind je ook in onze webshop, ga dus zeker een kijkje nemen!#schaduwplanten #halfschaduwplanten #raphidophora #monsteraaadansonii #aglaonema #ctenanthe #alociasacuprea #triostart #pedatum #philodendron #calathea #floridaghost #micans #aureum #zzpalm #zamioculcaszamiifolia


148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven