• Deuvy

Hoe maak ik zelf een mospaal?!

Werk je graag met planten en ben je een doe-het-zelver? Dan is deze blogpost beslist iets voor jou!

Mijn Philodendron Florida Ghost mét zelfgemaakte mospaal

Waarom zou ik dit zélf willen doen?

  • Steun geven aan je klimmende planten (Philodendron, Monstera,...) is een goede manier om groei te bevorderen én geeft bij veel planten ook grotere bladeren!

  • Mos is een beter bindmiddel voor de plant dan de kokosschilfers die de kant-en-klaar palen uit de groothandel hebben. De luchtwortels hechten sneller in mos dan in het samengeperst kokosmateriaal.

  • Je kan zélf de grootte van je paal kiezen als je deze zélf maakt. Ideaal dus om kleine planten te voorzien van een mospaal, maar ook om een paal te vergroten

  • Het proces is nog eens super leuk ook!

Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Kippengaas: je meet de lengte af om de lengte van je mospaal te bepalen. Opgelet: meet 5cm extra dat de grond in gaat voor stabiliteit Opgelet: alternatieven zijn mogelijk, maar zorg voor materiaal dat niet roest ;-)

  • Mos: ik gebruik sphagnum mos voor mijn mospalen. Deze vind je in online winkels, tuincentra of een reptielenwinkel (wordt daar ook voor gebruikt)

  • Bevestigingsmiddel: dit dient om de kippengaas vast te maken aan elkaar. Zorg voor iets stevig zoals bindmiddel dat je gebruikt om je planten te bevestigen aan een mospaal. Handig toch? :-D

  • Lauwwarm water: dit dient om het droge mos te weken, zodat het bewerkbaar is.


Wat is nu het plan?

Week het droge mos in het water

Laat het mos uitlekken (je mag er al eens in knijpen om het meeste water er uit te krijgen)

Snij de kippendraad op de juiste lengte en plooi al tot een cilinderVul de kippendraad met mos en druk het mos wat bij elkaar. Op die manier zit het mos stevig vast in de cilinderdraad. Om geen boeltje te maken van mijn tafel of bureau, gebruik ik mijn "Verpotdoek" als ondergrond. Nadien moet ik enkel de verpotdoek afborstelen en mijn tafel blijft schoon.


Snel naar mijn webshop om jouw exemplaar te bemachtigen!

Bind de kippengaas vast aan elkaar met het bindmiddel en klaar is kees!Om het mos zijn werk te laten doen, raad ik je aan om het mos wekelijks eens wat vochtig te maken. Luchtwortels hechten zich sneller aan vochtig mos.


Vond je dit interessant? Like dan deze post!

Heb je nog vragen hierover? Comment dan op deze post of stuur mij een berichtje via Pilea.power@gmail.com#mospaal #diy #plantDIY #plantproject #plantdad #plantmom #plantsmakepeoplehappy #mosspole #sphagnummoss


272 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven